2012 / NLP

Det nya skapande, det gamla automatiska

Nytt och början, det första, det senaste. Hänga med i det som sker….

Just nu har ett nytt år, ett nytt Gregorianskt kalender år begynnt. En ny cykel av månader och veckor, dagar så vi lan hålla reda på tid och när ”det” har skett eller kommer att ske. En överenskommelse vi har kollektivt. Varken du eller jag har haft en förtanke med att välja denna kalender. Så är det och så är det med livet, det pågår innan födelse och så det att skapa förståelse över hur det funkar och hur allt hänger samman. 
Skapandet som vi människor ägnar oss åt(jag menar allt vi gör är att skapa, inte bara det som kallas konst). Var tanke, var handling med kroppen är att skapa. Så klart att mycket är att återskapa något vi gjort tidigare.  I tänker kanske inte ens på det för det sker automatiskt. Matlagning, städande, tvätta kläder. Ja, klart det är en form av skapande. Inte något nytt, utan något av värde för vår fysiska levnad. Jag vill skriva överlevnad men det är inte så drastiskt med död eller liv med disk o städ, viktigt ja absolut. Så vi skapar renhet för kläder och för köksredskap och hemmet som vi valt att bo i.
Skapa sker i den inre svären först, i vårt inre och vi kodar denna process via våra Sinnen. Vi kan uppleva hunger i kroppen, säger till oss själva; mm jag är hungrig och en minnesbild av kylskåpets innehåll kommer fram i vårt medvetandefält. Det går ofta så snabbt o automatiskt att vi inte lägger en medveten tanke på detta. Tur är väl det för det hade gått åt mycket energi åt att medvetet tänka alla steg som det är att text. kocklandslaget kaffe.

Vad har du för automatiska beteenden som du tänker är mindre tjänande för din vilja och intentioner?

Vill du ändra på det automatiska, men inte vet hur?

Annonser

One thought on “Det nya skapande, det gamla automatiska

  1. Ping: Hednisk Kalender-strid också i Norge – och var inte ”Stormen Berit” ett alldeles stolligt namn för Åsgårdsreien, och ODINS ankomst ? « Hedniska Tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s